redakcja mojeopinie.pl


Zbiórka leków dla EuroMajdanu

Polityka · Polityka - Świat · 12 stycznia 2014 (11:30)

Dotykające protestujących w Kijowie problemy zdrowotne to przykra codzienność. Ich źródłem są trudne warunki pogodowe, a także akty przemocy, których ofiarami padają demonstranci. Fundacja Otwarty Dialog, we współpracy z Caritas Diecezji Samborsko-Drohobyckiej UGKC w Drohobyczu, ogłasza zbiórkę leków, aby pomóc uczestnikom protestów na Ukrainie. »

Polska Polityka Wschodnia 2013 - konferencja live

Polityka · Polityka z kraju · 17 października 2013 (13:20)

Transmisja live z konferencji "Polska Polityka Wschodnia 2013" organizowana przez Kolegium Europy Wschodniej im. Jan Nowaka-Jeziorańskiego we Wrocławiu. Serwis MojeOpinie.pl jest partnerem konferencji »

ZAPROSZENIE: Polska Polityka Wschodnia 2013

Polityka · Geopolityka · 15 października 2013 (10:09)

W dniach 17-19 października 2013 roku we Wrocławiu odbędzie się konferencja Polska Polityka Wschodnia. Organizatorem wydarzenia jest Kolegium Europy Wschodniej im. Jana Nowaka-Jeziorańskiego. Patronat honorowy nad wydarzeniem objął Minister Spraw Zagranicznych RP Radosław Sikorski. Serwis MojeOpinie.pl jest jednym z partnerów konferencji. »

Tytanii Energii 2012 - Ogłoszenie wyników

Ekologia · Energia Naturalna · 7 maja 2013 (14:07)

24 kwietnia 2013 roku w Kopalni Soli Wieliczce odbyła się uroczysta Gala rozdania nagród konkursu „Tytanii Energii 2012”, który towarzyszył III edycji Forum Spalania Biomasy. Serwis MojeOpinie.pl miał patronat medialny nad konkursem. »

Konferencja - „Eurosceptyzm: porównanie przypadków Polski i Węgier”

Polityka · Polityka - Świat · 22 marca 2013 (15:13) Viktor Orbán, wikimedia commons, epp, CC

Fundacja Industrial wydawca czasopisma Liberté! oraz Republikon Institute serdecznie zapraszają na konferencję „Eurosceptycyzm”. Partnerem wydarzenia jest Wydział Studiów Międzynarodowych i Politologicznych Uniwersytetu Łódzkiego. Nasz serwis objął patronat medialny nad projektem »

Zaproszenie: 2. Festiwal Wybieram Wschód!

Kultura · Wydarzenia kulturalne · 19 marca 2013 (15:13)

Partnerstwo Wschodnie to idea znacznie wykraczająca poza deklaracje polityków i umowy handlowe – to narzędzie integracji europejskiej, most łączący Wschód z Zachodem. Wiara w ten wymiar unijnego programu polityki sąsiedztwa stała się fundamentem wyjątkowej inicjatywy – Festiwalu Wybieram Wschód! »

Zaproszenie: III Forum Spalania Biomasy

Gospodarka · Energia - paliwa · 22 luty 2013 (10:30)

W imieniu Organizatora zapraszamy do udziału w III edycji międzynarodowego „Forum spalania biomasy”, które odbędzie się w dniach 24-25 kwietnia 2013 roku w Krakowie. Serwis MojeOpinie.pl objął to wydarzenie patronatem medialnym. »

Zaproszenie: Trzy rozmowy o Wschodzie

Kultura · Książka · 5 luty 2013 (10:33)

Polityka wschodnia w trzech odsłonach. Dyskusja z ludźmi „stąd” i „stamtąd” o podejściu Polski do Litwy, Białorusi, Ukrainy, Rosji. Dołącz i zostań „Wschodniakiem”. »

Dr Ukielski: Czeskie tradycje nie obejmują rządów „silnej ręki”

Polityka · Polityka - Świat · 4 luty 2013 (12:00) Dr Paweł Ukielski

Niedawne wybory prezydenckie w Czechach komentuje dla MojeOpinie.pl dr Paweł Ukielski – politolog i historyk, ekspert w tematyce środkowoeuropejskiej oraz wicedyrektor Muzeum Powstania Warszawskiego. »

Zimowa Szkoła Ekonomiczna w Karpaczu — 5-9 grudnia 2012 r.

Gospodarka · Gospodarka z kraju · 2 stycznia 2013 (18:57)

Początek grudnia to świetna pora na odwiedzenie Karpacza. Chociaż miasto wita już świeżym, mroźnym powietrzem, zaś ulice pokryte są warstwą białego puchu, to podczas spacerów po mieście nie spotkamy zbyt wielu turystów, dzięki czemu unikniemy niechcianego w górach hałasu i gwaru. »

Idź do pierwszej stronyIdź do pierwszej strony Poprzednia strona 1 2 3 Nastepna strona Idź do ostatniej stronyIdź do ostatniej strony
[zamknij]W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Prywatności".